Замисляли ли сте се как движите крайниците си. Не ви

...
Замисляли ли сте се как движите крайниците си. Не ви
Коментари Харесай

Когато собствените ти ръце искат да те убият

Замисляли ли сте се по какъв начин движите крайниците си.

Не ви се постанова да го вършиме умишлено, само че в същото време имате цялостен надзор над тях, нали?

Рядко кожно заболяване трансформира хора в камък

Сега си представете какво щеше да е, в случай че нямахте надзор над тях. Представете си по какъв начин крайниците ви стартират да се движат сами и даже да ви атакуват.

Във видеото горе разберете за няколко необикновени психологични болести

Звучи ви неуместно или като сюжет на някой филм, само че в действителност това в действителност се случва на някои хора – страдащите от Синдрома на извънземната ръка.

Синдромът на извънземната ръка е положение,

при което крайниците на човек правят придвижвания, без индивидът, на който принадлежат, да желае. Както името на заболяването допуска, тя визира най-често ръцете и по неизяснени към момента от медицината аргументи, по-често лявата.

Ръката може да маха, да хваща неща и даже да нападна своя „ притежател “. Известни са случаи, в които ръката на пациенти им е биела плесници и даже се е опитвала да ги удуши.

Страховити неща, които човешкото тяло прави без да подозираме

Обичайно хората не осъзнават, че ръката им се движи досега, в който не усетят, че тя допира нещо или не я видят по какъв начин мърда. Често, когато това се случи, те употребяват „ положителната “ си ръка, с цел да укротят „ неприятната “.

Някои хора даже кръщават непокорната си ръка,

тъй като фактът, че се движи сама, ги кара да мислят, че тя има своя лична персоналност.

Вижте 10 от най-странните аномалии на човешкото тяло

Засегнатата от заболяването ръка по-скоро пречи на болния, в сравнение с да му оказва помощ. Когато човек се храни, тя дърпа лъжицата от устата му, а когато едната ръка закопчава ризата, другата я разкопчава. Каквото и да се опита да направи пациентът, ръката най-често му се опълчва.

How Alien Hand Syndrome Can Turn Your Own Body Against Itselfhttps://t.co/qQkNF95DI3 #Astounding #Health #Medicine #Science #Weird pic.twitter.com/N3skYqQo89
— AllThatIsInteresting (@ATInteresting) 18 декември 2017 година
Понякога се случва да бъде обиден и кракът на човек. Такъв е казусът на жена от Ню Джърси, която имала „ извънземен “ крайник. На където и да желала да тръгне, кракът ѝ се противопоставял и я карал да се върти в кръг.

Науката към момента не е изцяло наясно със болестта

Смята се, че то е обвързвано с мозъка, тъй като се среща най-често при хора, претърпели мозъчна интервенция.

Няколко заболявания, които в миналото са разбирани и третирани неверно

Наблюдава се и при положения, нарушаващи мозъчните връзки, като Алцхаймер, инсулт и други и може да бъде интензивно с месеци или с години.

Alien hand syndrome is a neurological disorder in which ones hand feels like it has a life of its own. #idlehands #drstrangelove
— AsapSCIENCE (@AsapSCIENCE) 6 януари 2014 година
Хубавата вест е, че този синдром е извънредно необичаен. И въпреки всичко, в случай че инцидентно ръката ви се опита да ви удуши, ще знаете, че това не е дело на всесилен дявол и би трябвало да потърсите доктор, а не екзорсист.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР