Заминават за седмица, връщат се и получават обезщетенияВратичка в законодателствотоПрокуратурата

...
Заминават за седмица, връщат се и получават обезщетенияВратичка в законодателствотоПрокуратурата
Коментари Харесай

Прокуратурата подхвана схемата „френска безработица“

Заминават за седмица, връщат се и получават компенсации
Вратичка в законодателството

Прокуратурата в Благоевград подхвана по този начин наречената скица “френска безработица ” за приемане на компенсации за фиктивна работа в чужбина.

По нея нашенци отпътуват проведено с рейсове за Франция, където подписват мним контракт за работа с локална компания, която нормално ги назначава на минимална заплата. След седмица хората се връщат в родината, като се записват в бюрата по труда и получават обезщетение за безработни за период от 9 или 12 месеца според от стажа си. Това прави приход от Бюрата по труда по към 1500 до 1800 лв. на месец. Като изтече годината на компенсации отново се прави врътката с пътуването до Франция.

Според бизнеса по този начин наречената “френска безработица ” е допустима поради малка врата в европейското законодателство. Във Франция размерът на компенсацията се дефинира съгласно заплатата, от последния месец, а в България - от последните две години.

До момента в Районна прокуратура - Благоевград има формирани 17 досъдебни производства по схемата. За девет месеца от тази година 1370 души от района са утвърдени за такива компенсации за работа в чужбина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР