Заминахме в деня, в който се случи земетресението. Това, което

...
Заминахме в деня, в който се случи земетресението. Това, което
Коментари Харесай

Спасител, завърнал се от Турция: Имаше благодарност у хората, дори когато вадехме мъртви тела

„ Заминахме в деня, в който се случи земетресението. Това, което си говорихме с екипа там бе, че в никакъв случай не сме попадали в такава конюнктура. Семействата ни се притесняваха, само че при нас боязън нямаше. Имаше угриженост от незнайното. Това, че в никакъв случай не знаеш какво ще се случи. “

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ контрольор Мартин Николов, който през вчерашния ден се завърна от Турция, където дружно с други български пожарникари бяха на задача по избавяне на оживели от опустошителното земетресение.

„ Снощи беше доста прочувствено и деликатно. Имам дете на година и 2 месеца, нямах самообладание да го видя. Удовлетворението да се прибереш вкъщи е неописуемо. Това ни е работата, фамилиите ни са готови. Сигурен съм, че никой от екипа няма да се замисли преди да тръгне отново “, показа контрольор Николов.
Има постоянно вяра да се открият още хора, макар, че с всеки минал час възможностите са все-по оскъдни. Спецификата е такава, че има кухини, в които хората с шанс съумяват да оцелеят след сриването. Но след толкоз време без вода и храна човек мъчно би могъл да издържи.
„ Работата по спасяването на единствено една жена за нашия екип лиши към 20 часа. Надеждата на хората на близо беше огромна, че ще извадим жив човек оттова след толкоз време. Това бяха 20 часа на тежък физически труд на минусови температури. Ако я няма еуфорията и адреналина мъчно може да се издържи. Имаше признателност у хората, даже когато вадехме мъртви тела “, описа още българският избавител.

„ Първоначалната ни оценка е, че сме готови на положително равнище и можем да действаме съответно на интернационална среда, което има доста специфики. Там има огромна съгласуваност на интернационалните екипи с локалните управляващи “, уточни още контрольор Николов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР