Заместването на дизеловите двигатели с по-чисти набира все по-голяма скорост

...
Заместването на дизеловите двигатели с по-чисти набира все по-голяма скорост
Коментари Харесай

Водородни влакове тръгват в Германия след 3 години

Заместването на дизеловите мотори с по-чисти набира все по-голяма скорост в Европа. Германия подписа контракт с френската компания Алстом (Alstom), за производството на серия от влакове задвижвани с водород. Те ще стартират да обслужват пасажерите в Германия още през 2021 година

Първоначално Алстом ще създаде 14 влака без нездравословни излъчвания, наречени Coradia iLint. Те ще могат да изминават 1000 км с един контейнер, като ще пътуват с оптималната скорост от 140 км/час.

„ Споразумението е същински пробив, който ще промени железопътния превоз и ще докара до по – чиста подвижност. За първи път в света пътнически трен задвижван от водород ще размени дизеловите влакове, като ще генерира нулеви излъчвания и ще се движи със същите индикатори и ще изминава самостоятелно 1000 км “, споделя Жан Лука Ербаки, вицепрезидент за Европа в Алстом.

При придвижването си влакът ще отделя единствено пара и вода, без никакви нездравословни излъчвания. Ако опитът с първите 14 влака премине сполучливо, в скоро време водородните мотори с горивни клетки  ще се трансфорат в главен сурогат на дизеловите машини, смятат специалисти от немските железници.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР