Заместникът на главния прокурор и директор на Националната следствена служба

...
Заместникът на главния прокурор и директор на Националната следствена служба
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Гешев ми каза да пусна израелския експерт на мястото на атентата

Заместникът на основния прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов описа пред членовете на Висшия правосъден съвет за огледа на мястото на гърмежа до кортежа на основния прокурор Иван Гешев, че израелският специалист е бил доведен от Ясен Тодоров и събитията последвали гърмежа и довели до разрива в връзките им.

" Думите на Гешев да пуснем специалиста одобрих и като разпореждане от основен прокурор, и като молба от другар ", изясни Сарафов.

На 1 май Борислав Сарафов описа, че е бил на мястото на произшествието. " Някъде следобед господин Гешев ми се обади и ми сподели, че Ясен ще пристигна с израелски специалист. Гешев ми сподели: " Пуснете го да види какво се случва и да види какви са провалите ", изясни шефът на следствието.

" Дойдоха Ясен Тодоров, израелският специалист и преводач със длъжностен автомобил. Допуснахме директно до служебния микробус специалиста. Единият следовател изготвяше протокол в буса, а другите правеха оглед и замервания. С помощта на преводача от сътрудниците от СОБТ той получи информация къде се е случил гърмежа, огледа провалите по дърветата от разстояние от към 8-10 метра. Експертът не е доближавал, не е гледал от непосредствена непосредственост материалните доказателства и не е имал достъп до тях. С това почти завърши неговата роля. На място сподели, че това е доста сериозна бомба и такива неща е виждал в Израел ", описа Сарафов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР