Заместник-регионалният министър ще участва и в дискусия за новото райониране

...
Заместник-регионалният министър ще участва и в дискусия за новото райониране
Коментари Харесай

Деница Николова ще открие реновираната сграда на пожарната и полицията в град Пещера

Заместник-регионалният министър ще взе участие и в полемика за новото райониране на страната в Пазарджик

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на ръководещия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова ще открие обновената постройка на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и Районното полицейско ръководство в град Пещера. Събитието ще се състои на следващия ден - 29 март, от 09.00 часа, на ул. „ Д-р Петър Цикалов " 1 в гр. Пещера. Сградата е реновирана по план „ Повишаване на енергийна успеваемост на обществено държавна постройка: РСПБЗН и РПУ в гр.Пещера ", финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020 година с близо 800 хиляди лева Мерките включват възстановяване на енергийната успеваемост на постройката и смяна на образа на фасадата й.

По-късно същия ден, от 11.00 часа, в хотел „ Форум " - Пазарджик зам.-министър Деница Николова ще взе участие в съвещание на Регионалния съвет за развиване на Южен централен регион. На него тя ще показа разновидностите за ново райониране и главните претекстове за смяна на регионите от равнище NUTS 2 в страната в границите на полемика по тематиката с присъединяване на кметове на общини, регионални шефове, представители на бизнеса, научната общественост и други от областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.

Дискусията е част от серията публични разисквания за новото статистическо райониране на страната, инициирани от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР