Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия нарече двулични думите

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия нарече двулични думите
Коментари Харесай

Медведев: Великобритания да върне Фолклендските острови на Аржентина


Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия назова двулични думите на английския министър председател Риши Сунак за нуждата от извеждане на съветските войски от Украйна и предложи Англия да върне Фолклендските острови на Аржентина, съобщи ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8624
В своя канал в Телеграм Медведев обърна внимание на думите на Сунак, че до момента в който Русия не изведе своите войски от територията на Украйна, не може да има никакви договаряния, въпреки и на всички места да се споделя, че това ще решат самите украинци.

" Това е неистина, лицемерие и извънреден цинизъм. По-добре дано британците, най-после, бъдат изгонени от Фолклендските острови и да ги върнат на аржентинците. Фолклендските острови - това не е Англия, а Аржентина ", написа заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност в Телеграм.

Медведев поздрави и тима на Аржентина с успеха на международното състезание по футбол в Катар. " Продължавайте по този начин и в областта на външната политика ", добави той.

Фолклендските острови, ситуирани в югозападната част на Атлантическия океан, към този момент 200 години са предмет на териториален спор сред Аржентина и Англия. През април 1982 година сред двете страни стартира война.

Аржентина претърпя проваляне, като за два и половина месеца бойни дейности загуби 649 военнослужещи. Загубите на Англия бяха 255 души, напомня ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР