Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи
Коментари Харесай

Украйна може само да се надява на корейски сценарий, отсече Медведев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев дефинира спекулациите на Киев, че Западът сякаш е подготвен да раздели Украйна " по корейския сюжет " като първа стъпка към признание на съществуващите териториални действителности, оповестява ТАСС.

" Ясно е, че спекулациите за " корейски сюжет " са единствено пожелателно мислене:  " Ние - останалата част от Украйна, ще бъдем под западен надзор и отбрана. И тогава ще достигнем равнището на Република Корея. Освен това ще остане някаква вяра за обединяване с някогашните територии ", написа Медведев в " Тереграм ".

Той означи, че подобно теоретизиране " е предопределено единствено за вътрешна приложимост ".

По негови думи има още нещо, което заслужава внимание.

" Киев в действителност страхливо загатна, че победа не може да има. В най-хубавия случай ще последва делене на страната на части. Но в действителност това е първата стъпка към признаването на действителностите, които са се развили на място ", посочи той.

Медведев напомни, че " разделянето по 38-ия паралел (демилитаризирана зона сред КНДР и Южна Корея - б.р.) сътвори две самостоятелни страни ".

" Междувременно Донбас и други територии станаха част от Русия, която е най-голямата страна с цялостен суверенитет и най-опасните оръжия ", акцентира той.

Коментарът му идва, откакто по-рано ТАСС цитира Алексей Арестович, някогашен консултант на ръководителя на украинския президент, който съобщи, че Украйна няма сили да победи и западните страни са подготвени да приложат концепцията за " две Кореи " в района.

Преди това секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов уточни, че на Киев може да бъде препоръчан " корейски вид "  на споразумяване на спора, който включва " еквивалент на 38-ия паралел ".

Както обаче съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, спекулациите на Киев за хипотетични полемики сред заместник-началника на администрацията на съветския президент Дмитрий Козак по отношение на опцията за " корейски вид " за споразумяване на спора в Украйна са медийна небивалица. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова отхвърли изказването на Данилов, че Русия може да предложи на Украйна " корейски вид " като клюки и пресилени спекулации, показва ТАСС.

През септември Русия обяви Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна за част от своята територия след референдуми, отхвърлени от Украйна и западните страни. Русия не управлява изцяло нито един от четирите анексирани района.

Зеленски обяви своя кротичък проект от 10 точки за първи път през ноември, след което го разиска с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и други водачи и прикани за провеждане на среща на върха за световен мир въз основа на него.

Планът обаче планува изтеглянето на съветските войски от интернационално приетата територия на Украйна, което би означавало Москва да се откаже както от четирите района, които твърди, че е анексирала, по този начин и от Крим, който завзе през 2014 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР