Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обяви

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обяви
Коментари Харесай

Медведев: Сривът на петрола прилича на картел

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев разгласи на страницата си във Facebook, че Русия е подготвена да продава нефт на база правилото " вземете или платете " и е отворена за разискване на този вид с сътрудниците.

Той също по този начин означи, че актуалната обстановка на петролния пазар доста припомня на картел, съобщи " Спутник ".

Тази обстановка би трябвало да бъде обект на най-внимателния разбор, защото подкопава възобновяване на международната стопанска система, смята той.

" Вземете или заплатете " разказва съглашение за закупуване на нещо, при което купувачът би трябвало да заплати, даже в случай че реши по-късно, че не желае продукта.

Припомняме, че цените на суровия лек нефт в Съединени американски щати паднаха до под 1 $ за барел, най-ниското равнище от 1983 година. Това е рекорден срив.

За първи път в историята цената е негативна, сривайки се до -37 $ за барел, което значи, че вложителите ще би трябвало да заплащат на купувачите, с цел да се отърват от петрола поради претъпкани хранилища.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че цената на петрола WTI е паднала с близо 15% на Лондонската борса в понеделник, 20 април, предадоха осведомителните организации. Стойността на майските фючърси в този момент е 15.92 $ за барел.

Цената на петрола Brent се намали с 4%, по този начин юнските фючърси поевтиняха до 27 $ за барел.

В началото на март участниците в ОПЕК и сътрудниците им не съумяха да се спогодят за по-нататъшно понижаване на добива с още 1.5 милиона барела за денонощие поради несъгласието на Русия. Провалът докара до срив на цените - беше доближат минимумът за последните 18 години.

Впоследствие при договарянията беше реализирано единодушие само че спадът в търсенето поради пандемията от ковид продължи да обезценява петрола. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР