Заместник-председателят на партията на бившия премиер на Пакистан Имран Хан

...
Заместник-председателят на партията на бившия премиер на Пакистан Имран Хан
Коментари Харесай

Арестуваха бивш външен министър на Пакистан

Заместник-председателят на партията на някогашния министър председател на Пакистан Имран Хан - Шах Махмуд Куреши, беше задържан през днешния ден, предадоха международните организации, като се позоваха на партийни представители.

Куреши беше министър на външните работи по времето, когато Хан беше министър председател на Пакистан. Той бе арестуван в пакистанската столица Исламабад, малко откакто дал конференция, по време на  която обвинил управляващите в Пакистан, че протакат организирането на нови избори в страната.

Хан бе отхвърлен от властта посредством избор на съмнение предходната година. На 5 август той беше задържан и наказан на 3 години затвор, което ще му попречи да се яви на изборите тази година.

Хан бе обект на над 150 правосъдни желае след отстраняването му от власт. Той е упрекнат, че, когато е бил на власт, е получавал дарове, чиято стойност е подценявал, преди да ги препродаде на висока цена.

Миналата седмица Народното събрание на Пакистан бе разхлабен и изборите би трябвало да се проведат в период до 90 дни.

Хан се радваше да голяма национална поддръжка, когато пристигна на власт преди пет години, само че специалисти споделят, че това е станало с благословията на генералите, които ръководят страната десетилетия наред. В месеците преди отстраняването му от поста той се е скарал с тях, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР