Заместник-председателят на Областния съвет на СДС-Варна Коста Владимиров апелира за

...
Заместник-председателят на Областния съвет на СДС-Варна Коста Владимиров апелира за
Коментари Харесай

Зам.-областният председател на СДС-Варна К. Владимиров: Провадия бе принудена да пести от осветление

Заместник-председателят на Областния съвет на СДС-Варна Коста Владимиров моли за спомагателни средства от държавния бюджет за Община Провадия. Настояването е поради високите сметки за ток, което наложи в града да бъде въведен режим на уличното осветяване от 22:00 до 5:00 часа.

" На 26 януари 2022 година на сесия на Общинския съвет в Провадия предложих текст на послание до министерски съвет. В обръщението настояваме в републиканския бюджет за 2022 година за община Провадия да бъдат планувани спомагателни средства за прехрана, в това число и за уличното осветяване ", посочи пред ДНЕС+ Коста Владимиров.

След предлагането на общинския консултант и заместник-председател на Областния съвет на СДС-Варна, Общинският съвет в Провадия приема ОБРЪЩЕНИЕ към Министерски съвет на Република България със следния текст:

ДО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ                          

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МИНИСТРИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ,

КОПИЕ: ДО НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Общински съвет – Провадия, се обръща към Вас, като органът, който разисква и утвърждава плана на Закон на закон за държавния бюджет на Република България за 2022 година

Ние, общинските съветници от Общински съвет – Провадия, водени от моралния си дълг и положената клетва ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ ДА съдебна експертиза РЪКОВОДИМ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ ОБЩИНА ПРОВАДИЯ И ДА РАБОТИМ ЗА ТЯХНОТО БЛАГОДЕНСТВИЕ, с безпокойствие и паника следим процесите в останалите общини и прекосяването им към режим на уличното осветяване, заради дефицит на финансови средства, каквато вероятност е налице и за нашата община.

Настоящата 2022 година се обрисува да бъде година с невиждано нарастване на разноските за сила и горива и очертаващия се сериозен дефицит на средства при финансирането на всички обществени услуги, предоставяни от общините – обучение, опазване на здравето, обществени услуги, ръководство на отпадъците, улично осветяване, безвредна и сигурна витална среда за жителите.

Апелираме да бъде оказана финансова помощ на българските общини, с цел да не се прекратява или утежнява осъществяването на обществените услуги и за да бъдат предпазени персоналните и имуществени права на жителите на всяка община. В качеството си на представители на локалната общественост от община Провадия, настояваме през бюджетната 2022 година да бъдат планувани спомагателни средства за прехрана на Община Провадия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР