Заместник-председателят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства

...
Заместник-председателят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства
Коментари Харесай

Георги Гатев обжалва отказания му достъп до СРС-та

Заместник-председателят на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (НБКСРС) Георги Гатев, който беше лишен от достъп до секретна информация поради това, че помагал на обвинени и подсъдими, апелира решението, информира БГНЕС. 

В жалбата си той твърди, че решението на ДАНС от 27 юли за отнемането му на достъпа до класифицирана информация е с напълно неразбираеми претекстове.

„ По закон жалбата се адресира до Държавната комисия по сигурността на информацията /ДКСИ/ и се подава посредством институцията, постановила решението, а точно ДАНС. Преди 10 дни, в качеството ми на член на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, станах обект на неприемлива институционална офанзива от страна на прокуратурата и ДАНС, а посредством мен бе атакувано и Бюрото, доколкото нападките за моята работа и държание като член на този орган рефлектират и върху цялата институция. Съвсем умишлено първоначално се въздържах да разясня този спор, защото и досега не разполагам с задоволително информация за обстоятелствата, въз основа на които е осъществена инспекцията и е взето решението за твърдените нарушавания, осъществени от мен. Убеден съм обаче, че публичният интерес диктува процедурата по контрола за анулация на това решение да се реализира оптимално обществено ”, декларира Георги Гатев.

Националното бюро е основано като самостоятелен държавен орган, който реализира наблюдаване за метода, по който се употребяват СРС, с съществена цел за отбрана правата и свободите на жителите против незаконосъобразното потребление на СРС, в това число от прокуратурата и ДАНС. 

По думите му опитите да се нападна член на Бюрото от тези институции без законово съображение и претекст, съставляват неприемлива интервенция в активността на този орган.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР