Заместник-председателят на македонския парламент Фросина Ременски е сред обвиняемите по

...
Заместник-председателят на македонския парламент Фросина Ременски е сред обвиняемите по
Коментари Харесай

Зам.-председателят на македонския парламент с обвинение за корупция

Заместник-председателят на македонския парламент Фросина Ременски е измежду обвинените по делото за корупция „ Рекет “, оповестява БГНЕС.

Заради същия случай с поста се раздели и някогашният началник на Специалната прокуратура Катица Янева, която беше арестувана и сега се намира в ареста.

Скандалът със случая „ Рекет” раздруса властта в Северна Македония преди няколко месеца. Тогава македонският бизнесмен Йордан (Орце) Камчев упрекна двама души – шоумена Боян Йовановски-Боки 13 и предприемача Зоран Милески – Кичеец, че са го рекетирали с искане за 8 милиона евро. В подмяна те са му обещавали унищожаване на „ мярката задържане под стража ", връщане на паспорта и цялостно прекъсване на следствието против него от страна на Специалната прокуратура в делото „ Империя ", където той е обвинен.
Нов СРС скандал с български привкус клати властта в Северна Македония Бизнесмен, препоръчан за почетен консул на страната ни в Охрид, е изнудван поради следствие против него
Италиански вестник разпростран обществено аудиозаписи, от които стана ясно, че ръководителят на Специализираната Катица Янева дава обещание на Камчев, че „ всичко ще бъде наред ".

Камчев е разследван за пране на пари, корист с власт и присъединяване в проведена незаконна група. Бизнесменът беше един от най-приближените на хора на някогашния министър председател Никола Груевски, който в продължение на 10 години управляваха Македония, контролирайки всеки един аспект от живота в страната.

Йордан Камчев е бил предлаган за почетен консул на България в Северна Македония,но управляващите в Скопие не поддържаха това предложение. От оповестените документи на проверяващите стана ясно, че Камчев има и български паспорт. Българска връзка има и в тази ситуация „ Рекет”, защото от публикуваните записи стана ясно, че нашата страна се е намесвала в интерес на Камчев по време на следствието против него.

Малко след експлоадирането на абсурда с изнудването на предприемача Йордан Камчев преди няколко месеца Фросина Ременски бе доста бързо свалена от заместник-председателския пост в ръководещата партия СДСМ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР