Заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов зададе въпрос към министър-председателя Кирил

...
Заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов зададе въпрос към министър-председателя Кирил
Коментари Харесай

Станислав Анастасов към премиера: Правите внушения към ДПС и Дилян Пеевски, за да прикриете тежки обвързаности и бизнес зависимости с руски капитали

Заместник-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов зададе въпрос към министър-председателя Кирил Петков по време на блиц контрола в Народното събрание.

Вчера преди съвещанието на Министерски съвет, се опитахте да извършите следващото подстрекателство по адрес на Движение за права и свободи и депутата Делян Пеевски, напомни Анастасов.

И добави: „ Понеже знаем добре, че до 2007 година сте си търсили персоналния шанс в друга част на света, по тази причина и няма по какъв начин да знаете, че Движение за права и свободи е партията, която има главен принос за участието на Европейски Съюз и НАТО. Това стана точно при държавното управление с мандата на Движение за права и свободи, в което, апропо, Делян Пеевски бе част. Затова демонстрираме схващане към вашето комплициране.“.

Моят въпрос е по какъв начин на фона на всички тези неоспорими обстоятелства и на фона на неоспоримата история на Движение за права и свободи като част от демократичната история на България, стигнахте до умозаключението, че Движение за права и свободи и Делян Пеевски, в частност, може да имат нещо общо с Южен, Турски или Балкански поток, както Ви харесва, или с каквито и да било съветски обвързаности. Дали това не е следващата Ви неистина. Ще помоля отговорът да е на база единствено на неоспорими обстоятелства и доказателства, с цел да не трансформираме трибуната на Народно събрание в източник на подправени вести, съобщи още депутатът от Движение за права и свободи.

Премиерът не даде никакви доказателства или обстоятелства, а сподели единствено: „ Единственото, което аз знам, е че когато се срещнах с US Treasury (Министерството на финансите на САЩ), те споделиха, че „ Магнитски “, като използване, е най-мащабният в България до този миг. И един от тримата индивида по „ Магнитски “ е господин Делян Пеевски “.

Забележително е по какъв начин сте се срещнали със постройката на United States Department of the Treasury, стремително го отвърна Станислав Анастасов. И съобщи, че министър председателят не е дал „ нито едно име, нито едно доказателство, нито един факт “.

„ Вече ловко започнахте да избягвате имената, с цел да не Ви опровергават след това и да ставате за срам “, сподели още заместник-председателят на Движение за права и свободи.

Той изрично съобщи, че не е получил отговор на въпроса, който е задал.

„ Това значи, че бягате от внушенията, които направихте през вчерашния ден “, сподели Анастасов.

„ За да пресечем опцията да продължавате с фактологическите грешки, по речника на ръководителя на Народно събрание, както и с подправените вести – внасяме план за неотложно основаване на краткотрайна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия към Южен, Турски, Балкански или Руски поток, както го наричате “, съобщи депутатът от Движение за права и свободи.

Той напомни на премиера неуспеха на чуването в Бюджетна комисия в четвъртък за Българската банка за развиване.

„ След цялата каша, която Вие сте забъркали там и против която Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ възразиха и след установения цялостен отвод от авансово декларираните от Вас цели на ББР, още веднъж през медиите направихте адрес във връзка с Движение за права и свободи и депутата Делян Пеевски “, възмути се Анастасов.

„ Явно това се прави, с цел да прикриете своите тежки обвързаности и бизнес зависимости с съветски капитали и други източни олигарси, доста от тях явно част от специфичните елементи на съответните страни “, съобщи още Анастасов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР