Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров проведе работна среща с председателите

...
Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров проведе работна среща с председателите
Коментари Харесай

Зафиров от Сливен: Пенсиите ще бъдат преизчислени с актуализацията на бюджета

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров организира работна среща с ръководителите на общинските партийни организации на Българска социалистическа партия в Сливен, дружно с членовете на Изпълнителното бюро Катя Георгиева и Асен Гагаузов. Основната част от полемиката бе съсредоточена върху първите 100 дни от ръководството на новото държавно управление, в което социалистите имат основна и стабилизираща роля.

Зафиров сложи висока оценка на четиримата министри от Българска социалистическа партия. „ Това не е моя оценка, а на целия Национален съвет, който заседава в събота”, добави той.

„ С рационалните решения и оферти на Българска социалистическа партия бе признат бюджет, който дръзвам да настоявам е най-социалния в последните 30 години”, съобщи Зафиров и уточни някои от главните ограничения, като: помощ за стопанската система и бизнеса, мораториум върху цените на тока, 60/40 и редица други обществени ограничения в помощ на хората.

Бяха показани и част от ограниченията, които левицата предлага да бъдат подхванати оттук насетне, като да вземем за пример: преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен приход, налагане таван на цените на някои артикули, понижаване на Данък добавена стойност ставката на съществени храни и медикаменти, необлагаем най-малко на всички приходи до 760 лева, както и доста други.

По думите на социалиста сега се правят инспекции в горските стопанства, които не извършват наредбите за обезпечаване на по-евтини дърва на хората. „ Към момента в региона на Сливен не сме установили такива проблеми”, сподели депутатът.

Зафиров акцентира позицията на Българска социалистическа партия за 2 червени линии, които партията няма да премине при никакви условия. „ Едната линия е предоставяне на оръжие на Украйна, а другата е тъпчене на българския народен интерес в договарянията със Северна Македония”, безапелационен бе той.

„ Работата на „ пазара за плодове и зеленчуци, който е построен с европейски средства, се нуждае от фрапантна смяна, която да бъде в интерес на земеделските производители. Там има мощности, които не са употребявани от неговото основаване и това е недопустимо”, заключи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР