Заместник областният управител на Русе Людмил Христов участва в среща

...
Заместник областният управител на Русе Людмил Христов участва в среща
Коментари Харесай

Предприемат спешни мерки за отварянето на пътя Русе – Кубрат

Заместник регионалният шеф на Русе Людмил Христов взе участие в среща с представители на компания „ Автомагистрали – Черно море ” АД, гр. Шумен.

Поводът бе подбуден от мощното неодобрение измежду популацията поради сложени бетонни загради в сектора край село Тетово, които изцяло блокират придвижването през ремонтирания път. Оказва се, че повода за това е към момента невъведения в употреба нов сектор от пътя. Христов настоя за предприемането на оптимално бързи и съответни решения за разрешаване на казуса, с цел да могат хората да употребяват правата допустимо най-скоро. „ Не е обикновено обществото да се трансформира в пленник на документални неуредици “, съобщи още заместител регионалният шеф. По думите на представителите на компанията, направила ремонта, причина за забавянето имат и от строителния контрол. Беше регистрирано, че за пътя има и неизплатени финансови средства. Проблемът е, че към момента пътният сектор се води в активите на „ Автомагистрали – Черно море ” АД, гр. Шумен. Едва откакто трасето премине в активите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ от там ще могат да вземат независимо решение и да се избегнат всевъзможни сходни блокирания. Към момента се употребява обходен маршрут, по който е основана краткотрайна организация на придвижването. За страдание, обаче пътят е в неприятно положение и има предпоставки за пътно-транспортни катастрофи. Освен това напредването на селскостопанска техника в настоящия деен аграрни сезон оттова е съвсем невероятно.

Днешната среща беше проведена от заместител регионалния шеф на Разград Драгомир Златев, като в нея участваха представители на компанията за строителен контрол, Областно пътно ръководство – Разград, както и представители на зърнопроизводителите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР