Заместник областният управител на област Хасково Мартин Узунов бе специален

...
Заместник областният управител на област Хасково Мартин Узунов бе специален
Коментари Харесай

Проф. Георги Янков представи две книги в Хасково

Заместник регионалният шеф на област Хасково Мартин Узунов бе специфичен посетител на представянето на книгата „ Сравнителни политически системи.  Исторически модерни и политически системи “ и второто допълнено издание на „ История на село Ефрем “. Техен създател е проф. Георги Янков.

Представянето на книгите се състоя в Регионална библиотека „ Христо Смирненски “ в Хасково. Десетки посетители участваха на събитието.

Г-н Мартин Узунов връчи на проф. Янков приветствен адрес и почетен плакет от името на регионалния шеф инж. Минко Ангелов за изключителни заслуги в научноизследователската активност, осъществена при работата по книгата „ История на село Ефрем “ и обширния относителен разбор на политическите институции и системи от древността до наши дни в книгата „ Сравнителни политически системи. Исторически модерни и политически системи “.

Проф. Георги  Янков е потомък на тракийски бежанци. Роден е в Ефрем през 1946 година, където е приключил главното си обучение. Учил е компетентност „ История “ във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Той е защитил докторска степен по философия. През 2000 година е станал и професор по политология. Г-н Янков е създател и дълготраен началник на катедра „ Политология “ в УНСС и основател за основаване на компетентност политология във висшето образователно заведение. През 1996 година катедрата става първата българска катедра по политология, член на Европейския консорциум за политически проучвания. По-късно проф. Янков е и декан на филиала на университета в Хасково, с което извънредно доста се гордее, стана ясно на събитието през днешния ден. През 2009 година е включен в енциклопедията „ Научната популярност на България “. През годините е развивал необятна академична активност. Автор е на 190 изявления.   

Проф. Ивайло Христов и проф. Христо Матанов дадоха високи оценки за трудовете на проф. Янков.

„ Книгата „ История на село Ефрем “  разкрива чертите на един свят, изпълнен с непринуденост и с обич към простите човешки неща. За страдание, към този момент колкото да загасващ в спомените на хората. Тя вълнува и възпитава по едно и също време. Очовечава историята, придавайки й компактност. Независимо от достоверно пресъздадената историческа атмосфера, ориста на хората е водещият идейно-емоционален център. Проф. Янков отчетливо е посочил добродетелите на тракийците и тяхното родолюбие, усърдие, почтеност, стеснителност. “, сподели пред присъстващите проф. Христов.

Присъстващите получиха подписи от създателя след събитието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР