Заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков връчи отличия за научна разработка

...
Заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков връчи отличия за научна разработка
Коментари Харесай

Зам.-министър Джиков връчи отличия за научна разработка в конкурса за иновации на АГРА

Заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков връчи оценки за научна разработка в състезанието за нововъведения. Събитието се организира за четиринадесети път, в границите на Международното селскостопанското ревю АГРА, осведомиха от пресцентъра на ведомството. 

Победителите в състезанието за нововъведения бяха избрани от комисия, управлявана от заместник-министър  Джиков. Той разяснява, че конкуренцията в състезанието е била извънредно оспорвана, като тази година са взели участие 13 научни института и 16 компании. " Журито имаше нелека задача при оценяването, само че съм благополучен, че са създадени всички тези новаторски артикули. Земеделието има потребност от нововъведения, изключително в подтекста на провокациите, пред които сме изправени, като да вземем за пример климатичните промени ", сподели още Тодор Джиков.

Аграрният заместник-министър връчи три оценки за научна разработка за " Иновативна интегрирана система за отдалечен и наземен мониторинг на селекционни опитни полета “, " Адата " – най-новият български вид фъстъци “ и за " Методология за приемане на секвестиран почвен въглерод в земеделието “. Отличени бяха надлежно Институтът по полски култури-Чирпан и Институтът за галактически проучвания и технологии към Българска академия на науките, Институтът за растителни и генетични ресурси-Садово, както и компания " Агвайзер “ ООД.

Комисията по нововъведения присъди и награди в разделите  -  " Машини и инвентар за растениевъдство “, " Технологии за растениевъдство “, " Машини и съоръжения за отглеждането на животни “,  " Сортови семена и посадъчен материал “,  " Торове и препарати за селското стопанство “,  " Машини и технологии за произвеждане на виновност и спиртни питиета “ и за " Машини и технологии за хранително вкусовата индустрия “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР