Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов вече има охрана заради отправени

...
Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов вече има охрана заради отправени
Коментари Харесай

НСО охранява заместник-министъра на земеделието Иван Христанов

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов към този момент има защита поради отправени към него закани за живота му. За " По света и у нас " Христанов съобщи, че е нападнат по отношение на проблема с фитосанитарния надзор на Капитан Андреево.

От началото на юни страната иззе контрола над инспекциите. Те се правят към този момент от Българската организация по храните, а не от частна компания, която до неотдавна беше монополист.

Христанов заяви, че заканите към него са били под формата на известие, като преди този момент му е бил препоръчан рушвет от 500 хиляди лв. на месец, с цел да остави частната компания да ревизира на " Капитан Андреево ".

По думите му на границата опашката от камиони е намаляла фрапантно. В резултат на измененията всеки ден в хазната към този момент влизат 120 хиляди лв. от събрани такси, а преди този момент сумата е била сред 12 и 20 хиляди лв..

" Напълно осъзнаваме, че поемаме риска с работата си на границата. Така разбутваме ползи и този риск приехме, че е в полза на българското общество да го поемем. Грубо става въпрос за сред 50 и 60 милиона лв. на година. Като се има поради,че концесията е 10-годишна на компанията, чиято активност прекъснахме става въпрос за 500, 600 милиона лв., които в предходния интервал не са отишли в хазната, а при хора, които са били привилегировани. За тази и идната година желаеме да създадем всичко допустимо тези пари да отидат в хазната ", съобщи Иван Христанов, заместник-министър на земеделието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР