Заместник-министърът на земеделието Георги Събев и Н. Пр. г-н Санджай

...
Заместник-министърът на земеделието Георги Събев и Н. Пр. г-н Санджай
Коментари Харесай

България и Индия ще си сътрудничат в областта на земеделието и аграрната наука

Заместник-министърът на земеделието Георги Събев и Н. Пр. господин Санджай Рана, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Индия в България, разискаха опциите за двустранно съдействието в региона на земеделието и аграрната просвета.

Стокообменът на земеделска продукция сред двете страни бе друга тематика на срещата, която се организира в Министерството на земеделието.

Дипломатът уточни положителното партньорство сред представителите на аграрната просвета в Индия с Института за зеленчукови култури „ Марица “ в Пловдив като съобщи, че индийската страна би желала да се усилят двустранните научни планове.

Георги Събев осведоми дипломат Санджай Рана за активността на Селскостопанска академия, която осъществя научни проучвания, приложна активност и нововъведения в региона на земеделието и храните. Той срещна дипломата със структурата на организацията, научните ѝ институти и специализацията им в секторите на растениевъдството, отглеждането на животни и хранителната индустрия. Санджай Рана прояви интерес и към българското розопроизводство и регионите, в които се отглежда тютюн.

Посланикът съобщи, че страната му демонстрира мощен интерес към вноса на растителни масла и бобови култури, които се употребяват доста необятно в Индия. Той добави, че Индия има намерение да форсира взаимоотношението със страните от Европейския съюз, в това число в региона на високите технологии.

„ Има доста капацитет за търговия сред България и Индия, който не е употребен, като не би трябвало да пропущаме опциите за усилване на стокообмена “, съобщи в умозаключение заместник-министър Георги Събев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР