Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев се срещна днес с

...
Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев се срещна днес с
Коментари Харесай

Зам.-министър Георгиев се срещна с комисаря по съседство и разширяване на ЕС Оливер Вархей

Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев се срещна през днешния ден с комисаря по съседство и разширение на Европейски Съюз Оливер Вархей, който е на работно посещаване в България.

По време на диалозите беше разисквана европейската вероятност на Западните Балкани и настоящите развития в връзките на България и Република Северна Македония.

България остава поредна в поддръжката си за европейската интеграция на района, като водещи в този развой са правилото на личните заслуги и спазването на основополагащите полезности на Съюза, в това число добросъседството.

По отношение на вероятността за участие в Европейски Съюз на Република Северна Македония, заместник-министър Георгиев акцентира, че страната ни резервира своята позиция. За нас определящи са не периодите, а постигането на действителни резултати в осъществяването на Договора за добросъседство от 2017 година, както и на обвързващи гаранции за неговото използване в границите на процеса на разширение. София остава отдадена на разговора със Скопие, ориентиран към намирането на взаимно-приемливи решения на откритите въпроси.

България благодари за градивното съдействие на комисаря Оливер Вархей по тематики от дневния ред на Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР