Заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко заяви, че

...
Заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко заяви, че
Коментари Харесай

Москва: Въпросът с Крим е приключен

Заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко съобщи, че Русия няма да разисква тематиката Крим на никакви конгреси, защото този въпрос е завършен, заяви ТАСС.
Изказването е по отношение на коментар на украинския президент Владимир Зеленски, че срещата на „ нормандската група ” може да се употребява за разискване на обстановката към Крим. Според Москва, сходен сюжет е нереалистичен.
„ Нормандският формат е основан за решение на спора в югоизточната част на Украйна и не е предопределен за никакви други обстановки ”, съобщи заместник-министърът. Според него, желанието на президента на Украйна не подхожда на съществуващите действителности от последните пет години след основаването на формата.
Темата Крим няма да се разисква нито в нормандския формат, нито по време на други конгреси – този въпрос е закрит, безапелационен беше Руденко.
По време на днешния прес-маратон Владимир Зеленски съобщи, че има намерение да внесе въпроса за Крим на срещата на върха в „ нормандския формат ” (Русия, Германия, Франция, Украйна), защото не вижда друга платформа, където този въпрос може да се разисква. Той съобщи, че Украйна ще си върне Крим благодарение на интернационалните сътрудници, само че към този момент не съществува аналог на „ формулата Щайнмайер ”, която се отнася до спора в Донбас. Според Зеленски, въпросът за Крим е „ комплициран ”.
През 2014 година управляващите в Крим и Севастопол организираха референдум по въпроса за присъединението към Русия, в който участваха повече от 80 % от имащите право на глас. За присъединението гласоподаваха 96,77 % от гласоподавателите. На 18 март тази година президентът на Русия Владимир Путин подписа контракт за приемането на Република Крим и Севастопол в състава на Руската федерация. Независимо от резултатите на референдума, Киев не признава Крим за част от Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР