Заместник-министърът на външните работи на Израел Ципи Хотовели заяви, че

...
Заместник-министърът на външните работи на Израел Ципи Хотовели заяви, че
Коментари Харесай

Още 10 страни обмислят да преместят посолствата си в Йерусалим

Заместник-министърът на външните работи на Израел Ципи Хотовели съобщи, че нейното държавно управление е в „ контакт с най-малко 10 страни “ за потенциално преместване на посолствата им в Йерусалим, съобщи „ Ал Джазира “.

Изказването на Хотовели идва ден откакто Гватемала разгласи проектите си за пренасяне на посолството си от Тел Авив в Йерусалим, следвайки образеца на Съединени американски щати. 

„ Това, което видяхме досега, е единствено началото “, разяснява Хотовели пред публичното радио като добави, че решението на американския президент Доналд Тръмп ще бъде последвано от вълна от почитатели.

Статусът на Йерусалим продължава да стои в центъра на интернационалните старания за разрешаване на израелско-палестински спор.  Палестинските водачи желаят Източен Йерусалим да бъде столица на бъдеща им страна, до момента в който Израел твърди, че градът не може да бъде разграничен.

На 6 декември президентът Доналд Тръмп постави завършек на десетилетната политика на Съединени американски щати в Близкия изток като призна Йерусалим за столица на Израел и разгласи, че американското посолство в Тел Авив ще бъде преместено в свещения град. Изказването на Тръмп бе последвано от проекторезолюция на Организация на обединените нации срещу признаването на Йерусалим, която бе подкрепена от 128 страни.

Гватемала, Съединени американски щати, Израел и още 6 страни гласоподаваха срещу резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации в четвъртък. Нито една европейска страна не поддържа Съединени американски щати, само че няколко се въздържаха.

Ципи Хотовели отхвърли да уточни страните, с които се водят договаряния, само че сподели, че измежду тях има и страни от Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР