Заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев прие днес в МВнР

...
Заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев прие днес в МВнР
Коментари Харесай

Зам.-министър Коджабашев проведе среща с посланика на Азербайджан

Заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев одобри през днешния ден в Министерство на външните работи изключителния и пълномощен дипломат на Република Азербайджан в България Хюсейн Хюсейнов.

Срещата се организира по самодейност на азерската страна.

Разговорът бе за показване на позицията на Азербайджан по отношение на последните развития на обстановката към така наречен „ Лачински кулоар “. Посланик Хюсейнов означи особено, че работи по инструкции, дадени от столицата към посолствата на Азербайджан във всички държави-членки на Европейски Съюз, да бъде показано визията на Баку по проблема.

Интензивният политически разговор сред България и Азербайджан на високо и най-високо равнище през последните години също бе във фокуса на срещата. Двете страни се сплотиха към визията, че актуалният натоварен политически продан би трябвало да продължи, като бяха разисквани някои съответни хрумвания в тази тенденция за идната година. Сред тематиките на диалог бяха също опциите за задълбочаване на транспортните връзки сред двете страни и вероятностите за развиване на съдействието в региона на енергетиката.

Заместник-министър Коджабашев означи, че България поддържа обичайно другарски и партньорски връзки както с Република Азербайджан, по този начин и с Република Армения, и не заема позиция в интерес на която и да е от страните в техните двустранни въпроси. Българският заместник-министър открои значимостта, която България придава на връзките си с Азербайджан като стратегически сътрудник в района на Южен Кавказ и необятния Черноморски район, изключително в подтекста на енергийната диверсификация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР