Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов ще посрещне първия

...
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов ще посрещне първия
Коментари Харесай

Дочакахме и това да се случи на летище Пловдив

Заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов ще посрещне първия полет на самолетна компания Pegasus Airlines по постоянната линия от летище Сабиха Гьокчен в Истанбул до летище " Пловдив ".

Участие в събитието ще вземат посланикът на България в Турция Ангел Чолаков, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев, кметът на Община Родопи Павел Михайлов, както и представители на самолетната компания, локалната власт и публични лица от Турция.

Събитието ще се организира на летище " Пловдив " на 18 февруари 2023 година, събота, от 15.30 часа.

След привършване на най-силната 2022 година в историята на летище " Пловдив ", която отбелязва максимален  брой обслужени пасажери от основаването му до в този момент – 230 000, управлението на сдружението съумя да осъществя и огромен план, който да свърже летище " Пловдив " с летище Сабиха Гьокчен в Истанбул, Република Турция.

" Тръгването на тази линия става извънредно със съдействието на Управителния съвет на Фонда за развиване на летище Пловдив, в който вземат участие кметовете Здравко Димитров, Павел Михайлов и Боран Хаджиев.  Благодарение и на нашия партньор Pegasus Airlines два пъти седмично от Летище Пловдив до Летище Сабиха Гьокчен ще се извършват постоянни пътнически полети, чиято цена на билетите стартира от 29 евро в едната посока. Новата въздушна връзка основава големи благоприятни условия за жителите на района, а и на цялата страна, които ще се възползват от на ниска цена, бърз и комфортен превоз до Истанбул, а от там още веднъж с Pegasus Airlines и до съвсем всяко кътче на света “, съобщи ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

" Ръководството на сдружението работи и по други планове, измежду които е вече реализираната силна чартърна стратегия на авиокомпания ARKIA, която стартира от март 2023 година и свързва района с Израел. Основен приоритет до края на годината е  разширяване броя на съществуващите дестинации на авиокомпания  " Уиз ер “ и " Райън ер “ от летище Пловдив. “, добави изпълнителният шеф на летище " Пловдив " Красимир Пешев.

Полетите от Истанбул до Пловдив и назад ще се извършват от турската нискотарифна самолетна компания Pegasus Airlines, основана през 1990 година, която има няколко базови летища в Турция, измежду които е и Летище Сабиха Гьокчен, от където ще бъде изпълняван полетът до летище " Пловдив ". Авиокомпанията сега е водещият частен авиопревозвач в Турция с спомагателни варианти за транспорт на артикули и товари. В последните 20 години от съществуването си компанията не стопира да влага в повишение ограниченията за сигурност и сигурност, образование на професионалния състав както и интелигентни модерни решения за контакт с клиентите си в ерата на цифрова гражданска война. Със своята въздушна флотилия компанията обезпечава връзки със 120 дестинации по целия свят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР