Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов обясни пред Novini.bg кога ще

...
Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов обясни пред Novini.bg кога ще
Коментари Харесай

Колите в София ще могат да се регистрират на 15 места, а не както е сега - само на едно

Заместник-министърът на превоза Ангел Попов изясни пред Novini.bg по кое време ще се поставят новите номера на колите, би трябвало ли да се пререгистрират старите номера и ще се понижат ли опашките в КАТ.

Новите регистрационни номера на колите към този момент няма да демонстрират от кой град е човек, а с новия стикер за механически обзор ще знаем историята на всеки автомобил, както е в Европа – това плануват измененията в Закона за придвижване по пътищата.

С премахването на буквите ще се улесни извънредно доста регистрацията на моторните транспортни средства, изясни зам.-министър Попов. Подобни номера ще имат обаче единствено новите коли. Които се записват и тези, които се препродават.

На ден в София се записват сред 800 и 900 автомобила. Сега с новите промени концепцията е регистрацията да се прави на 15 места. Така ще се облекчат жителите, а в същото време ще се усили контрола, изясни Попов. „ В момента техническото тестване на всички коли, които минават първа регистрация не е на равнището, на което сме длъжни да го вършим. Има европейска регулация за това “, съобщи той.

По думите на зам. - министъра с помощта на измененията ще се усъвършенства и качеството на въздуха, защото в новия стикер за механически обзор ще влиза историята на автомобила, в това число и неговите километри и по този начин по-лесно ще се стопират колите, които са замърсители.

Цялото изявление със зам. - министър Ангел Попов може да видите по-късно ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР