Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов е бил уволнен дисциплинарно

...
Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов е бил уволнен дисциплинарно
Коментари Харесай

Уволниха от ВТУ зам.-министър Николай Проданов

Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов е бил уволнен дисциплинарно като учител във Великотърновския университет, поради неизпълняване на отговорностите му във висшето учебно заведение, оповестява Дневник.

В известие от университета се загатва, че Проданов е забъркан в история за публикувана посредством медийни изявления информация за издадени от ВТУ противозаконни свидетелства за учителска дееспособност на 170 италиански жители,.

Назначението на Проданов в правосъдното министерство беше от квотата на " Обединените патриоти ".

" С изненада прочетохме тиражирана информация, че Великотърновският университет е aнулирал свидетелства за педагогическа подготовка и е подал погрешни данни в Националната организация за oценяване и акредитация. Няма нелегално записани студенти, на които е издадено удостоверение за учителска дееспособност, в това число и от Италия. Има обаче заповед за дисциплинарно уволняване с дата 5 ноември 2018 година на проф. Николай Проданов като учител, който не си извършва отговорностите във Великотърновския университет, само че не и като зам.-министър на правораздаването. Можете сами да прецените кой провежда тази акция против Великотърновския университет в навечерието на тържественото честване на 55-годишнината от неговото учредяване ", показват от университета.

Проданов разяснява пред БНР, че е научил за дисциплинарното си уволняване от свои студенти и от уеб страницата на университета. " Моето име се намесва по един неприемлив метод в инспекция, която се прави от прокуратурата по отношение на дейности, осъществени от управлението на университета. И се вършат неприемливи клевети за това, че аз, надали не, в качеството си на заместник-министър на правораздаването бих могъл да упражня някакво влияние, " сподели Проданов и добави, че ще апелира заповедта на ректора по правосъден път. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР