Заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров бе днес

...
Заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров бе днес
Коментари Харесай

Работна среща в Община Видин със зам.-министър Димитров за минералните извори

Заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров бе през днешния ден на работно посещаване във Видин.

Той беседва с представители на общинското управление, чиновници от администрацията и експерти, ангажирани с създаването на минералните извори в град Видин и селата Сланотрън и Градец. От страна на Общината в срещата участваха заместник-кметовете Цветомира Илиева и Светослав Скорчев, както и инж. Румен Лилов, шеф на отдел „ Устройство на територията “; инж. Виолета Георгиева, гл. специалист „ Екология, озеленяване и биоразнообразие “; Владимир Петков, мл. специалист „ Техническа инфраструктура и благоустрояване “ и Вяра Найденова, юристконсулт.

Цветомира Илиева приветства заместник-министър Димитров с „ добре пристигнал “ във Видин. Тя означи, че въпросът, който го води тук е извънредно значим за града и за района, като му благодари за отделеното време и акцентира положителното съдействие сред Община Видин и Министерството на околната среда и водите.

По време на срещата бе разисквана процедурата по издаване на позволение за водовземане от залежи за минерални води „ Видин “, „ Сланотрън “ и „ Градец “. Виолета Георгиева срещна заместник-министъра с подхванатите от Общината досега дейности и извършената преписка с Министерството на околната среда и водите и с Басейнова дирекция „ Дунавски регион “. Изработени са към този момент планове, които Община Видин финансира със лични средства от бюджета, за създаване на сондажи в трите залежи. Също по този начин има решения на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Монтана, че за реализацията на сондажите не е належащо осъществяване на оценка на въздействието върху околната среда.

Георгиева показа, че приема визитата на заместник-министър Димитров като позитивен знак за ангажираността му.И изрази вяра, че с негова помощ процедурата ще бъде ускорена, тъй че Община Видин да може да се възползва от средствата в Националния проект за възобновяване и резистентност, планувани за създаване на находищата за минерална вода в България.

Петър Димитров уточни, че е негова процедура да посещава на място районите, където общинските управляващи се нуждаят от поддръжка за реализирането на свои начинания. Заместник-министърът увери, че ще се запознае деликатно с цялата кореспонденция и ще спомага в границите на пълномощията си.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР