Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в Пловдив

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в Пловдив
Коментари Харесай

Заместник-министър Ваня Колева участва в откриването на Световното първенство по кану-каяк

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева взе участие в Пловдив на откриването на Световното състезание по кану-каяк за юноши и девойки, мъже и дами до 23 години. Шампионатът е третият подред, проведен от Българската федерация по кану-каяк след Европейското състезание за юноши и девойки, мъже и дами до 23 години през 2016 година и Европейското състезание за мъже и дами през 2017 година

" Горда съм, че за трета поредна година България е хазаин на съревнование от подобен висок сан. През годините сме посрещали голям брой съревнования на най-високо равнище. Пловдив е град, който се гордее с богата спортна история, включваща 12 олимпийски първенци в 5 типа спорт. Делът на кану-каяка в тази влиятелна статистика е извънредно сериозен с двете олимпийски трофеи и бронзовия орден на Николай Бухалов, цялостния комплект олимпийски оценки на Ваня Гешева от Сеул и общо четирите й олимпийски медала, купата и сребърния орден на Любомир Любенов. Това е история, с която се гордеем и която служи за образец на младото потомство български състезатели ", сподели Колева.

Тя благодари на Българската федерация по кану-каяк за напъните, които поставя да разпространява този спорт в България.

" Вярвам, че и тази година ще се представим като отлични уредници и съм уверена, че нашите млади състезатели ще ни зарадват с положителни резултати и влиятелни класирания на един от най-хубавите канали в света - този в Пловдив ", добави заместник-министърът.

 Звездно наличие на Световното състезание по кану-каяк в Пловдив
Звездно наличие на Световното състезание по кану-каяк в Пловдив

" Спокойствието на състезателите и треньорите е обезпечено "

Кметът на Пловдив Иван Тотев акцентира, че градът е натрупал сериозен опит в организацията на огромни надпревари. Градоначалникът изрази убеденост, че престоят на всички в най-древния жив град в Европа, Европейски град на спорта през 2014 година и Европейска столица на културата през 2019 година, ще бъде паметен спомен за оспорвана конкуренция, заслужени победи и великодушие.

Президентът на Българската федерация по кану-каяк Васил Мирчев пък изрази убеденост, че шампионата ще бъде сполучливо и запаметяващо се. Той благодари за поддръжката на Министерство на младежта и спорта и Община Пловдив, чиято помощ беше доста значима за организацията на шампионата.

Вицепрезидентът на Международната федерация по кану-каяк Томас Кониецко също посочи какъв брой е значима поддръжката на страната и общината при организация на събития от този сан и похвали домакините за свършената дотук работа.

В Световното състезание по кану-каяк вземат участие над 1200 състезатели от 69 страни. България е показана от 30 млади кануисти и каякари, разпределени в 21 лодки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР