Заместник-министърът на младежта и спорта в оставка инж. Владимир Харизанов

...
Заместник-министърът на младежта и спорта в оставка инж. Владимир Харизанов
Коментари Харесай

Планират смяна на инсталацията за заледяване в Зимния дворец в София

Заместник-министърът на младежта и спорта в оставка инж. Владимир Харизанов организира среща с представители на финландската компания „ Suomen Tekojaa “, които се ангажираха да изготвят абстрактен план за промяна на остарялата апаратура за замръзване в Зимния замък, оповестиха от Министерство на младежта и спорта.

Фирмата е построила системата в „ Нокиа Арена “ в Тампере, която бе хазаин на Световното състезание по хокей на лед през май. По време на срещата бе обърнато внимание на актуалната технология в Зимния замък, която е доста остаряла и не е безвредна.

Представителят на „ Suomen Tekojaa “ Тимо Мансикавита предложи замяната й с нова въз основата на амоняк или на въглероден диоксид. Той осведоми Харизанов, че системата с въглероден диоксид е нова, а тази с амоняк е изпитана и сега е безвредна, защото е осъвременена.

Зам.-министър Владимир Харизанов съобщи, че при вероятно финансиране на плана от страната реализацията му може да стартира през март 2023 година

Представителите на компанията оповестиха, че новата система в Зимния замък може да бъде подготвена за интервал от три до пет месеца. Трябва да се инсталират нови тръби под пързалката и да бъде излят нов бетон.

Възможно е да бъде направена една апаратура за две стадиони, като тя може да се употребява както за отопление на залата, по този начин и за изсушаване на въздуха. Мантинелата на игрището също ще бъде напълно сменена с нова, която ще бъде с най-висока степен на сигурност.

Тимо Мансикавита срещна зам.-министър Харизанов с опцията системата да се управлява отдалечено през мобилни приложения и добави, че могат да бъдат подготвени и хора в България, които да работят с нея.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР