Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов проведе среща с

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов проведе среща с
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлов проведе дискусия относно Националната стратегия за младежта със заинтересовани страни

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов организира среща с представители на разнообразни институции, юношески организации и юношески центрове от цялата страна. Тема на събитието бе Национална тактика за младежта (2020 - 2030 г.).

Във връзка с правенето на новата тактика Министерството на младежта и спорта в партньорство с общинските и/или регионалните администрации организира 12 съвещания в градовете Видин, Враца, Монтана, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Благоевград, Сандански, Стара Загора, Сливен и Кърджали. В срещите взеха присъединяване близо 2200 младежи на възраст 15-29 години. Целта на консултативния развой бе директното включване на младежите на България в разговора и идентифицирането на точните цели и цели на документа. Бяха приложени новаторски способи на връзка, в които съществена роля заемаше мнението на младежите. Бяха разисквани и провокациите, пред които са изправени младите, както и техните хрумвания за справяне с проблематичните въпроси, върху които да бъде построена Стратегията.

По време на днешната среща бяха показани осъществената оценка на влияние на Националната тактика за младежта (2010 - 2020 г.) и осъществените действия през 2019 година по създаване на новата тактика за младежта след 2020 година.

Събитието приключи с дейна полемика, на която бяха разисквани разпознатите досега три предпочитани области на новата тактика. Те са обучение и заетост; ангажираност, присъединяване и равни благоприятни условия и обществено благоденствие.

През идната година, планът на Национална тактика за младежта (2020 - 2030 г.) ще бъде разискван в границите на Националния съвещателен съвет за младежта, Обществения съвет към министъра на младежта и спорта и ще премине през публично и междуведомствено координиране.

На срещата участваха представители на министерствата на образованието, вътрешните работи и труда и обществената политика, Европейския парламент в България, Държавна организация за протекция на детето, национално представителните юношески организации, юношески центрове, УНИЦЕФ, Национално съдружие на общините на Република България, неправителствени организации и доста други заинтригувани страни.
 Министър Кралев награди българските щангисти за извоюваните 17 медала от Европейското състезание за младежи и девойки
Министър Кралев награди българските щангисти за извоюваните 17 медала от Европейското състезание за младежи и девойки

Почетни плакети на ММС получиха и треньорите на българските състезатели Иван Иванов и Живко Николов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР