Заместник министър-председателят Томислав Дончев и постоянният представител на Световната банка

...
Заместник министър-председателят Томислав Дончев и постоянният представител на Световната банка
Коментари Харесай

Вицепремиерът Томислав Дончев представя проект за въвеждане на споделени услуги

Заместник министър-председателят Томислав Дончев и непрекъснатият представител на Световната банка за България Тони Томпсън ще показват плана „ Въвеждане на правилото на споделените услуги в организацията и работата на централната администрация “ на конференция на 25 септември от 10.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет.

Основна цел на плана е подобряването на успеваемостта в работата на администрацията, последователното й освобождение от механически и спомагателни функционалности, фокусирането й върху основни действия и политики. Две пилотни звена за споделени услуги в региона на ръководството на човешките запаси и финансово-счетоводните действия ще проработят до края на 2018 година в централната администрация, а до 2020 година

Стратегията за рационализация на администрацията планува тези звена да бъдат 10. Проектът планува създаването на разбор на обектите с представителни и обществени функционалности, благосъстоятелност на държавната администрация, и оферти за възстановяване на модела за тяхното стопанисване и ръководство.

Въвеждането на правилото на споделените услуги е основен инструмент за реализирането на политиката на българското държавно управление за модернизиране на държавната администрация.

Проектът се реализира в осъществяване на задачите и със средства на Оперативната стратегия „ Добро ръководство “. Бенефициент е администрацията на Министерския съвет. С ратификация на Народното събрание от 27 юли т.г. за реализатор по плана бе одобрена Международната банка за възобновяване и развиване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР