Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел проведе

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел проведе
Коментари Харесай

Мария Габриел обсъди ключови теми от европейския дневен ред на България с председателя на ЕК

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел организира среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Българският вицепремиер е на първото си работно посещаване в белгийската столица, откакто пое поста, оповестява пресслужбата на българското държавно управление.

Урсула фон дер Лайен поздрави Мария Габриел във връзка встъпването й в служба като вицепремиер и министър на външните работи в постоянно определеното държавно управление и й пожела триумф в осъществяването на новите задължения. Българският заместител министър-председател срещна Фон дер Лайен с целите на кабинета.

В диалога беше дискутирана тематиката за присъединението на България към Шенген, която остава основна за страната ни. Габриел благодари на Урсула фон дер Лайен за поддръжката от страна на Европейската комисия по тази значима тематика.

Във фокуса на срещата бяха и провокациите пред България, свързани с напредъка по осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност. Мария Габриел удостовери пред ръководителя на Европейска комисия и уговорката на държавното управление да продължи дейната работа по всички задания по присъединението към еврозоната.

В края на срещата Мария Габриел и Урсула фон дер Лайен се сплотиха към солидарността и единството на Европейския съюз по отношение на поддръжката за Украйна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР