Заместник-министър Атанас Запрянов приветства с добре дошъл“ от името на

...
Заместник-министър Атанас Запрянов приветства с добре дошъл“ от името на
Коментари Харесай

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна с посланика на Кралство Дания

Заместник-министър Атанас Запрянов приветства с " добре пристигнал “ от името на министъра на защитата посланика на Кралство Дания Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен, с който разискаха съдействието в региона на защитата.

От своя страна дипломат Нилсен поздрави заместник-министър Запрянов във връзка избирането на постоянно държавно управление в България, както и за твърдата евроатлантическа линия и за ясно изразената позиция на поддръжка и взаимност с Украйна.

Бяха разисквани позициите на двете страни за Срещата на върха на НАТО във Вилнюс и по-конкретно въпросите, свързани с по-нататъшното подсилване на капацитета за въздържане и защита на НАТО, както и обновеният ангажимент за вложения в защитата, при който вложението на 2 % от Брутният вътрешен продукт в защитата ще се утвърди като най-малък предел. Заместник-министър Запрянов удостовери, че България ще продължи да усилва разноските си за защита в действителни размери и като % от Брутният вътрешен продукт, достигайки 2% през идната година.

На срещата бяха показани и предпочитаните области за обмисляне на защитата и развиване на българските въоръжени сили, измежду които създаване и развиване на съответни на средата на сигурност отбранителни качества, грижа за хората в защитата, присъединяване на страната като съдружник и деен член на НАТО и Европейския съюз, и създаване на национална резистентност.

Заместник-министър Запрянов акцентира също по този начин смисъла на препоръчаната за утвърждение от Народното събрание в навечерието на Срещата на върха във Вилнюс Декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО, която цели да даде явен сигнал за поддръжка към украинския народ и страна.

В срещата взеха присъединяване и съветникът Радостин Илиев, и.д. шефът на дирекция " Отбранителна политика и обмисляне “ полковник Любомир Монов, както и сътрудникът по икономическите и политическите въпроси Ема Крафт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР