Заместник-командирът на съвместната група руски войски в Украйна генерал Сергей

...
Заместник-командирът на съвместната група руски войски в Украйна генерал Сергей
Коментари Харесай

Без обвинение Суровикин е държан под домашен арест

Заместник-командирът на взаимната група съветски войски в Украйна военачалник Сергей Суровикин е под " домакински арест " .

Това заяви ВЧК-ОГПУ, базирайки се на собствен източник. По техни данни жителят не може да напуща жилището. " Онзи ден му е било разрешено да се види с няколко подчинени, в това число с военачалник Олег Палгуев, който в действителност извършва функционалностите на адютант на Суровикин " - се показва в известието.

Срещу Суровикин публично не се води следствие, само че той е прекарал дълго време в неопределеност, отговаряйки на " неуместни " въпроси. От съветския президент Путин зависи да вземе решение във връзка с него. " Колкото по-късно се случи това, колкото повече той " се поохлади ", толкоз по-добре ", означи източникът.

Руският военачалник, дружно с генерал-лейтенант Владимир Алексеев, първи заместник-началник на Генералния щаб на съветските въоръжени сили, записва видеопослание в деня на протеста, в което приканва бойците на " Вагнер " " да се подчинят на волята и заповедта на национално определения президент на Руската федерация ".

По-късно съветските медии оповестиха, че Суровикин не е контактувал с тях и не е бил вкъщи си.

Според " Уолстрийт джърнъл " незабавно след протеста Руската федерация е задържала за разпит редица високопоставени военни, а 15 са били уволнени или отстранени от служба. Сред арестуваните е и Суровикин - твърди се, че той може да е знаел за проектите на Пригожин, само че не е взел участие в тях .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР