Заместник-кметът по строителство и екология Боян Тодоров покани представители на

...
Заместник-кметът по строителство и екология Боян Тодоров покани представители на
Коментари Харесай

Подготвят терена за ремонта на Летния театър в Шумен

Заместник-кметът по строителство и екология Боян Тодоров предложения представители на медиите на брифинг по отношение на идната реорганизация на Летния спектакъл.

Пред публицистите той изясни, че до дни при уместно време ще стартира разчистването на терена, с цел да могат да започват и същинските строително-ремонтни действия.

„ Предстои да стартира дълго чаканият ремонт на Летния спектакъл. Преди това обаче би трябвало да бъде разчистен теренът. Виждате в какво положение е. Ще има много работа, която ще отнеме не малко време. Трябва да се изкоренят самораслите дървета, да се отстранен също и изсъхналите дървета, да се отстранят храстите. Ще бъдат съборени и част от бетонните структури, които са компрометирани. Знаете, че има определен строител – шуменската компания „ С-М Строй “ ЕООД. По контракт строителството би трябвало да продължи 200 дни. Надявам се през тази година ремонтът да завърши и да имаме една нова и съвременна постройка за Летен спектакъл, “ изясни Тодоров.

Той напомни, че следва изцяло обновяване и благоустрояване на съществуващата постройка, на околното пространство и на методите към оборудването. „ Освен парите по плана ще търсим и спомагателни средства, с цел да изградим едно в действителност съвременно и функционално оборудване, с цел да върнем славата на Летния спектакъл като значима част от културния живот на града. Средствата единствено за строително-ремонтните действия са 1 млн. 720 хиляди лева, “ сподели заместник-кметът.

Автор на плана е арх. Милен Мънков, който изясни, че съществуващата сцена, козирката и дисплеят ще бъдат непокътнати, само че главно ремонтирани. Ще се построи нова естрада с 900 места за сядане, ситуирани амфитеатрално в пет бранша. Ще бъдат възобновени осветителните кули и оградата на оборудването, пространствата под сцената, съблекалните, гримьорните, сервизните пространства и касите. В източната част ще има и нови санитарни пространства, а в северната са планувани кътове за детски игри, куклен спектакъл навън, книжарница, сладкарница. Ще се обособи зала за танци и спортни занимания. Обектите ще могат да се употребяват целогодишно, по тази причина ще се построи и отоплителна апаратура. Предвидени са подходи за инвалиди и места за фенове в инвалидни колички. Съществуващото озеленяване ще се резервира и ще се възвърне зоната на цветната леха по северната фасада.

По-рано инж. Боян Тодоров и арх. Милен Мънков се срещнаха с членовете на комисията по просвета към Общинския съвет, с цел да ги срещнат с плана за реорганизация на Летния спектакъл. В диалог с общинските съветници бе разисквана опцията при актуализация на бюджета да бъдат гласувани спомагателни средства за възстановяване на функционалността на постройката и за по-ефективното й потребление. „ Тази опция ще бъде разисквана и с проектантите, с арх. Мънков и тогава вероятно ще внесем такова предложение в Общинския съвет “, разяснява още Тодоров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР