Заместник-кметът на столичния район "Младост" Биляна Петрова беше уволнена в

...
Заместник-кметът на столичния район "Младост" Биляна Петрова беше уволнена в
Коментари Харесай

Уволниха в съдебната зала зам.-кмета на Младост

Заместник-кметът на столичния регион "Младост " Биляна Петрова беше уволнена в правосъдната зала по време на съвещанието на Специализирания апелативен съд, който трябваше да реши дали да в профил нея и кметицата на "Младост " Десислава Иванчева.

След като заповедта за уволнението ѝ беше предоставена на правосъдния състав, той приключи делото във връзка с Петрова и подреди на правосъдната защита да я изведе от залата.

Десислава Иванчева остро реагира на решението, поради което беше санкционирана с 200 лв.. Предстои съдът да се произнесе единствено за нейното премахване от поста, заяви БНР.

На днешното съвещание Петрова бе декларирала пред медиите, че "се радва да бъде ареста, тъй като имало данни за закани за живота й ".

От третия път Специализираният апелативен съд даде ход всъщност на делото за дефинитивно премахване от кметския пост на кмета на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева и заместника ѝ Биляна Петрова. На няколко пъти двете влязоха в спор със правосъдния състав и бяха предизвестени, че ще бъдат глобени. Според прокуратурата, макар че е от съвсем два месеца в ареста, Иванчева продължава да ръководи общината.

Б. Петрова: Б.Б. и Ц.Ц. се появиха в СРС-тата против мен и Иванчева

Избраха Румен Русев за краткотраен кмет на „ Младост”

След ареста на кметицата, хаосът в „ Младост “ продължава

Зам.-кмет на „ Младост”: Отварям си багажника преди да се кача

Адвокат Марковски: Няма доказателства против Иванчева

Иванчева и Петрова, които останаха в правосъдната зала с белезници до влизането на правосъдния състав и по този начин не съумяха да ревизират нормалната си връзка с медиите посредством мнения и посредством авансово готови написани листове, желаеха да не се дава ход на делото и още време да препишат всички СРС-та по делото, тъй като открили, че е почнала замяна на страници.

Диалози сред другия обвинен Петко Дюлгеров и предприемача, от който, съгласно прокуратурата, тримата са поискали и получили 70 хиляди евро Александър Ваклин, които към този момент били чели, няколко дни по късно били редактирани в интерес на Ваклин, настояват двете.

Заместник-кметицата Биляна Петрова също така изиска отказ на всички съдии от Специализирания апелативен съд, тъй като били предубедени, както и цялата прокуратура.

Тричленният правосъден състав отхвърли да си даде отказ с претекст, че не счита, че е заинтригуван от изхода на процедурата по премахване от служба на двете и назова опасенията на Биляна Петрова "абстрактни ", защото няма никакви доказателства, че те ще работят небезпристрастно. Така час след началото на съвещанието към момента не е почнало разискването на съответния предмет на делото, а точно да бъдат ли дефинитивно отстранени от постовете им. Традиционно Петрова и Иванчева пристигнаха по-рано, с цел да разясняват пред публицисти това, което са прочели през последните няколко дни. Този път обаче ръцете им бяха с белезници, с цел да не могат, както споделиха те, да покажат това, което са преписали в секретното деловодство, до момента в който са се запознавали със СРС-та. Това станало по разпореждане на съда, който желал да не им разреши да разясняват доказателствата по делото, а тези доказателства, твърди Десислава Иванчева, "вече сте забелязали, че се манипулират ", тъй като в началото прочетени дешифровки на записаните диалози сред Ваклин, Дюлгеров и нея към този момент били видоизменени и по метод да оневинят Александър Ваклин, това твърди Десислава Иванчева.

Биляна Петрова пък сподели, че имитация, която били прочели преди в СРС-та, че Александър Ваклин бил споделил, че вместо да заплаща рушвет, по-добре е да си купи кмет на "Младост ", към този момент отсъствали от тези доказателства, които са чели през последните дни. Заповед на Иванчева от килията за уволнението на заместника ѝ Румен Русев – по-късно назначен за и.д. кмет на "Младост “, стимулира прокуратурата да изиска отстраняването ѝ. В заповедта проверяващите видяха опасност против основен очевидец, разказал за корупционните практики в общината.

Наказателният профилиран съд сподели "да " на настояването още преди две седмици, по гледище на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, да четат секретните материали по делото, и отсрочи на два пъти окончателното решение.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР