Заместник-кметът на София с ресор Обществено строителство Иван Матов обяви

...
Заместник-кметът на София с ресор Обществено строителство Иван Матов обяви
Коментари Харесай

Зам.-кметът на София по строителство Иван Матов подаде оставка

Заместник-кметът на София с сектор " Обществено строителство " Иван Матов разгласи с обява във " Facebook ", че подава оставка.

Той благодари за оказаното му доверие, като му е поверен този виновен сектор. Матов добавя, че заради персонални аргументи обаче няма да може да продължи да извършва функционалностите си .

По-рано общинския консултант от ГЕРБ и зам.-председател на Столичен общински съвет (СОС) Георги Георгиев заяви в обява в обществената мрежа, представена от пресцентъра на партията, че е било отнето право на Матов да разпорежда строителство. " Невероятно, само че факт. С експлицитна заповед преди дни Васил Терзиев лишава правото на личния си заместител с най-големия сектор ", написа Георгиев.
 Има ли чистка измежду служителите на София?
Има ли чистка измежду служителите на София?

ГЕРБ и зам.-кметът по финанси Иван Василев в спор какъв брой чиновници са освободени и какъв брой е коствало това на софиянци

Той декларира, че Терзиев дължи незабавни отговори за аргументите за издаването за заповедта. " Дали тъй като има подозрения, че Матов е корумпиран; дали тъй като е видял е, че Матов няма нужните експертни качества; дали тъй като Матов нито е подкупен, нито е неопитен обаче не слуша и по тази причина някой различен ще дърпа конците зад кадър? ", допуска Георги Георгиев. По думите му отнемане от пълномощия на най-важния заместник-кмет е без казус и го трансформира във фигурант.

" Това ли е обещаната бистрота и готовият екип на Терзиев ", пита Георгиев.

За момента няма публична информация от Столична община за оставката на Иван Матов и за орязването на пълномощията му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР