Депутатите изобщо не приеха рамката и името на законопроекта на

...
Депутатите изобщо не приеха рамката и името на законопроекта на
Коментари Харесай

Гъбарите остават на алтернативен данък

Депутатите въобще не одобриха рамката и името на законопроекта на второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за налозите върху приходите на физическите лица . Вносители са Йордан Цонев и Теменужка Петкова. Така Народното събрание резервира методът, по който се таксуват гъбарите сега - с

Народните представители гласоподаваха с 98 гласа " За ", 102 гласа " срещу " и 4 гласа " въздържали се ". В поддръжка на законопроекта гласоподаваха ГЕРБ-СДС (59 национални представители), Движение за права и свободи (31 национални представители) и Има Такъв Народ с 8 депутати. Против се оповестиха ПП-ДБ (53 депутати), " Възраждане " (31 депутати) и Българска социалистическа партия (18 депутати).
 Бюджетната комисия анулира различния налог за гъбарите
Бюджетната комисия анулира различния налог за гъбарите

Окончателно ще би трябвало да се произнесе пленарната зала

Припомняме, че малко по-рано по бюджет и финанси, на която стана ясно, че отпада различният налог за гъбарите.

Алтернативният налог влезе в действие от началото на годината и задължаваше берачи на диворастящи гъби и плодове да заплащат такса от 200 лв. месечно. Ако законопроектът беше признат, гъбарите трябваше да попълнят данъчна декларация и да заплащат 10% налог приход, както всички.

Единственото изявление направи някогашният финансов министър, а в този момент народен представител от ПП-ДБ Асен Василев, който съобщи, че неговата групировка ще държи на техните промени и няма да разреши в България да има крепостни селяни, които не са обезпечени.
 Гъбари бранят различния налог с митинг пред Народното събрание
Гъбари бранят различния налог с митинг пред Народното събрание

Те са срещу връщането на остарелия закон, който вкарвал безпорядък в бранша
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР