Заместник-кметът на София по транспортната дейност Кристиан Кръстев пак иска

...
Заместник-кметът на София по транспортната дейност Кристиан Кръстев пак иска
Коментари Харесай

Зам.-кмет на София иска да купува 11 нови коли Седан или Хечбек на фона на финансова криза в столичния транспорт

Заместник-кметът на София по транспортната активност Кристиан Кръстев отново желае да харчи за нови леки коли за дирекция " Транспорт ", оповестява, като се базира на информация от регистъра с публичните поръчки на Столична община.

Обявена е процедура за избор на компания, която да извърши доставянето на 11 нови коли марка " Седан " или " Хечбек " в размер на 300 хиляди лева без Данък добавена стойност. В обявата се показва, че колите могат да са в сив, наследник или бял цвят, да са с четири или пет порти и да са бензинови с минимална мощ от най-малко 82 к.с. Фирмите могат да заявят своето присъединяване в процедурата доникъде на ноември.

Намеренията на Кръстев за сходна покупка обаче идват на фона на тежка финансова рецесия за бранш " Транспорт " в столицата. Като при започване на годината кметът Йорданка Фандъкова и общински съветници от ГЕРБ желаеха да бъде отпусната помощ от държавния бюджет за столичния градски превоз в размер на няколко милиона лв..

В момента в Общинския съвет на София се разисква концепцията да се разреши на общинската компания " Столичен автотранспорт " да договаря нови условия с обслужващата я банка по съглашения за лизинг на 60 газови рейса.

Кръстев за следващ път възнамерява сходна покупка на нови леки коли, като през 2020 година беше разгласен подобен конкурс за покупката на нови коли на стойност от 450 хиляди лева без Данък добавена стойност. В първия стадий на процедурата се предвиждаше придобиването на до 6 коли, само че във вторият стадий от нея броят им набъбна с още толкоз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР