В неделя кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху реши да спре

...
В неделя кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху реши да спре
Коментари Харесай

Кабинетът на Нетаняху реши да спре дейността на Ал Джазира в Израел

В неделя кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху реши да спре активността на " Ал Джазира " на територията на Израел, до момента в който трае войната в Газа.

Тел Авив аргументира решението си с претекста, че катарската телевизионна мрежа заплашва националната сигурност, съобщи организация " Ройтерс ".

" Каналът за подстрекаване " Ал Джазира " ще бъде закрит в Израел ", написа Нетаняху в обществените мрежи след единомислещото гласоподаване на държавното управление.

Министърът на връзките на страната е подписал заповед за " незабавни дейности ", само че към момента не е ясно по кое време ще бъде закрита телевизионната мрежа - " Ал Джазира " може да опита да оспори държавното решение в съда.

Мярката ще включва затваряне на офисите на " Ал Джазира " в Израел, конфискуване на излъчващото съоръжение, изключване на канала от кабелни и сателитни компании и блокиране на уебсайтовете му.

Мрежата се финансира от катарското държавно управление и остро подлага на критика военната интервенция на Израел в Газа - на 7 октомври " Хамас " атакува Израел, убивайки 1200 души, а стотици бяха взети за заложници. Това е най-смъртоносният ден в историята на Израел.

В отговор на офанзивата държавното управление на Нетаняху стартира атака в линията Газа.

Миналия месец Народното събрание на Израел ратифицира закон, който разрешава краткотрайно закриване на задгранични радио- и телевизионни оператори в страната, за които се счита, че съставляват опасност за националната сигурност.

Законът разрешава на Нетаняху и неговия кабинет по сигурността да затворят офисите на мрежата в Израел за 45 дни - интервал, който може да бъде подновяван.

Към момента на издание на този материал от " Ал Джазира " не са коментирали държавното решение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР