Заместник-губернатор на провинция и кмет на голям град бяха уволнени

...
Заместник-губернатор на провинция и кмет на голям град бяха уволнени
Коментари Харесай

Уволнения заради скандала с ваксините в Китай

Заместник-губернатор на провинция и кмет на огромен град бяха уволнени поради абсурда с имунизациите в Китай. Комунистическата партия се пробва да успокои публичното неодобрение от разкритията за подмолно държание на производител на ваксини, съобщи Асошиейтед прес.

Двамата представители на управляващите са част от общо четирима души, които бяха освободени от служба след съвещание на ръководения от президента Си Цзинпин Постоянен комитет на Политбюрото на партията. На него беше разпоредено и да стартира следствие за осъществено закононарушение против пети служител, който преди е имал отношение към регулирането на пазара на медикаменти.

Разкритията през юли, че фармацевтичната компания "Чанчун Чаншън " е фалшифицирала данни за производството си на ваксина против бяс, бяха единствено част от поредност кавги с политически измерения поради смъртни случаи и случаи с потърпевши от подправени или некачествени медикаменти, храни и други артикули, отбелязва Асошиейтед прес.

Правителството сформира експертна група, която да се занимае с въпроса за сигурността на създаваните ваксини от китайския фармацевтичен бранш, оценен на 122 милиарда $ годишно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР