Заместник-главният редактор на радио Ехото на Москва Татяна Фелгенгауер в

...
Заместник-главният редактор на радио Ехото на Москва Татяна Фелгенгауер в
Коментари Харесай

Чужденец намушка с нож във врата зам-главен редактор на радио "Ехото на Москва"

Заместник-главният редактор на радио " Ехото на Москва " Татяна Фелгенгауер в тежко положение, откакто мъж нахлу в студио на медията и я намушка с нож, предават съветските медии. Според докторите няма опасност за живота ѝ. Мъжът е арестуван след нападението.

Полицията посочи, че мъжът не е съветски жител, само че към този момент не разкрива самоличността му. Руското разследване прецизира единствено че той е на 48 години. Според РИА " Новости " е с израелско поданство. Руски медии (сред тях " Ехото на Москва " ) оповестяват, че името му е Борис Гриц (в някои издания се появява като Герц) и че от години живее в Беершеба, Израел, само че управляващите не удостоверяват. Според " Интерфакс " израелското посолство в Москва ревизира информацията, че той е жител на страната.

В блога си журналистът Иля Варламов цитира фрагменти от текст, който се допуска, че е от дневника на Гриц и в които той приказва за опити на Фелгенгауер да " влияе на сърцето " му и че " непрекъснато " го употребява, с цел да " задоволи похотта си, " а и заплашва живота му. Той твърди още, че е открил " телепатичен контакт " преди пет години.

Според московската полиция " мотивът за офанзивата е персонална злост ", само че ще се прегледат всички версии за нападението, оповестява " Медуза ". В изказването на чиновниците на реда не се загатва настрана хипотезата тя да е била нападната поради работата си. Следственият комитет на Русия заяви, че към този момент е завел наказателно дело за опит за ликвидиране.

 Така наподобява нападателят съгласно фотоси, публикувани от
© Associated Press

Така наподобява нападателят съгласно фотоси, публикувани от " Ехото на Москва ".

Служител на защитата споделя, че нападателят е основал усещане на " несъответстващ човек ". Сайтът на РБК написа, че мъжът употребявал сълзотворен газ против различен охранител - информация, доказана и от основния редактор на " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов. Според източник на " Интерфакс " той ще бъде изпратен на психиатрична експертиза, с цел да се реши вменяемостта му.

Източници от радиото, които желаят да запазят анонимност, споделиха пред няколко съветски медии, че сигурността в редакцията до момента е била слаба - защитата не обръщала внимание на посетителите и всеки можел да влезе, в случай че каже, че е пощальон. Венедиктов разгласи, че е изискал от притежателя на на медията, " Газпром-Медиа холдинг ", да усили защитата на постройката, в която се обитава радиостанцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР