Заместник-главният прокурор при Върховна административна прокуратура Десислава Пиронева присъства на

...
Заместник-главният прокурор при Върховна административна прокуратура Десислава Пиронева присъства на
Коментари Харесай

Зам.-главният прокурор Пиронева присъства на важна среща в Страсбург

Заместник-главният прокурор при Върховна административна прокуратура Десислава Пиронева участва на 17-ата пленарна среща на Консултативния съвет на европейските прокурори (КСЕП), която се организира на 3-4 октомври 2022 година в гр. Страсбург, Франция, оповестяват от Прокуратурата на Република България.

Основна тематика на събитието беше ролята на прокурорите за отбрана на околната среда. Участниците разискаха положението и развиването на държавите-членки в региона на наказателноправната рамка и обсега на закононарушенията срещу околната среда; ролята на административноправната наредба, обвързвана със отбраната на околната среда; други законови разпореждания и процедури по тематиката, а по този начин също и свързани с нуждата от специализация, развиване на интернационалното съдействие при такива следствия и нужното взаимоотношение със профилирани структури, с подготвеност в региона на опазването на околната среда.

Заместник основният прокурор Десислава Пиронева взе интензивно присъединяване в разискването, като даде образци от България за проблеми, свързани с закононарушения срещу околната среда и по какъв начин Прокуратурата на Република България работи по тях.

Участниците в 17-ата пленарна среща организираха полемика по отношение на актуалната обстановка, обособените аспекти и посланията на обсъжданото мнение и провокациите, пред които са изправени прокурорите и прокурорските структури, участващи в КСЕП, както и основни стратегически цели и политики по самодейност на Съвета на Европа.

На постоянната намира се показа активността на КСЕП през миналата година и бъдещите цели и вероятности, определени бяха президент и вицепрезидент за идващия мандат, както и нови членове на Бюрото. Обсъдени бяха тематики за последващи конгреси на КСЕП.

Освен представители на страните с прокурорски структури, участващи в КСЕП, на форума участваха и взеха присъединяване посредством видеовръзка и разнообразни специалисти от структури и профилирани служби от Европа, от Европейската комисия и други, работещи по тематиката, измежду които и вицепрезидентът на Евроджъст - господин Бостиян Скрлец.

Консултативният съвет на европейските прокурори е съвещателен орган към Комитета на министрите на Съвета на Европа и е основан с решение на заместник-министрите от 13 юли 2005 година Ежегодно в него вземат участие прокурори от всички страни членки на Съвета на Европа, като през 2022 година те са 46. Прокуратура на Република България взе участие във всички срещи на Консултативния съвет на европейските прокурори, които се организират от 2007 година насам.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР