Заместник главният прокурор Даниела Машева и говорителят на главния прокурор

...
Заместник главният прокурор Даниела Машева и говорителят на главния прокурор
Коментари Харесай

Заместник главният прокурор Даниела Машева и говорителят на главния прокурор Сийка Милева ще участват в Третия работен форум на главните прокурори на Балканските държави

Заместник основният прокурор Даниела Машева и представителят на основния прокурор Сийка Милева ще вземат участие в Третия работен конгрес на основните прокурори на Балканските страни, който ще се организира на 9 и 10 ноември в гр. Букурещ, Румъния.

Темата на събитието тази година е: „ Контролните пълномощия на основните прокурори – основна роля за идентичното използване на закона и отбрана на публичния интерес “.

Форумът на основните прокурори на Балканските страни има за цел да затвърди положителното съдействие сред прокурорите от Балканския полуостров по наказателноправни въпроси, предварителната защита и противодействието на трансграничната проведена престъпност като трафика на наркотични субстанции, оръжия и незаконната миграция. Срещите спомагат за одобряването на престижа, приноса и достиженията на гилдията в целия район, като затвърждават правилата на правото и независимостта на специалността.

Инициативата за основаването на Работния конгрес на основните прокурори на Балканските страни бе сложена от управленията на прокуратурите на Република България и Република Турция. Първата намира се организира през м. октомври 2019 година в гр. Измир, Турция, а Вторият Балкански конгрес се състоя през м. юни 2021 година в гр. София.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР