Заместник-генералният секретар на ООН, отговарящ за хуманитарните въпроси, Мартин Грифитс,

...
Заместник-генералният секретар на ООН, отговарящ за хуманитарните въпроси, Мартин Грифитс,
Коментари Харесай

Зам.-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси: Почти 8 млн. души са избягали от Украйна

Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации, отговарящ за филантропичните въпроси, Мартин Грифитс, заяви, че близо осем милиона души са избягали от Украйна от началото на войната преди съвсем една година, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Почти осем милиона души са избягали от Украйна в прилежащи страни, а други 5,3 милиона души са разселени вътре в страната, сподели Грифитс пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Той добави, че 17,6 милиона души, т. е. съвсем 40 % от популацията на Украйна, се нуждаят от филантропична помощ.

Грифитс сподели, че има намерение да показа по-късно този месец в Женева тазгодишния План за филантропичен отговор за Украйна, за който са нужни към 3,9 милиарда $. Той регистрира, че няма индикации за неотдавнашен завършек на войната.

По публични данни на Организация на обединените нации повече от 7000 цивилни са били убити от началото на съветската инвазия в Украйна. " Действителният брой на жертвите сигурно е по-висок ", съобщи Грифитс.

По информация от Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците войната е провокирала най-големия бежански поток от края на Втората международна война насам, показва ДПА.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР