Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд посети Киев в сряда.

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд посети Киев в сряда.
Коментари Харесай

Виктория Нюланд обеща на Путин сюрпризи на бойното поле в Украйна

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд посети Киев в сряда. По време на визитата тя сподели, че Русия би трябвало да чака " изненади " на бойното поле, оповестява Associated Press.

" Напускам Киев, въодушевена от единството и резултатите (от това, което беше направено), 2024 година и нейното безусловно стратегическо значение за Украйна ", съобщи Нюланд. " Също по този начин съм уверена, че до момента в който Украйна укрепва защитата си, (Владимир) Путин ще получи някои изненади на бойното поле и Украйна ще реализира някои доста съществени триумфи ".

Нюланд се срещна в Киев с началника на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.

В своя обява в " Телеграм " Ермак написа, че " Киев приветства заместител държавния секретар на Съединени американски щати ". " Бях доста задоволен, че разговарях с моята добра другарка, както и със заместител асистент секретаря на Бюрото по европейските въпроси Крис Смит ", добави той.

През октомври 2023 година администрацията на Джо Байдън изиска съвсем 106 милиарда $ от Конгреса на Съединени американски щати за финансова поддръжка на Киев и Израел, както и за гарантиране сигурността на границите на самите Съединени щати, само че републиканците се опълчиха на пакета от помощи, напомня AP.

Министърът на финансите Джанет Йелън предизвести чиновници на Европейски Съюз през вчерашния ден, че в случай че Конгресът на Съединени американски щати не одобри решение за финансиране, това може да обезпечи на Русия победа.

Докато беше в Киев, Нюланд увери пред кореспонденти, че " двупартийната поддръжка за Украйна (в Конгреса) остава мощна “.

Заместник-ръководителят на Държавния департамент уточни още, че в близко бъдеще въоръжените сили на Украйна ще получат " умни " бомби GLSDB, способни да поразяват цели на огромни дистанции. Тази доставка на оръжие, както се схваща, се счита от американската страна за една от " изненадите " на бойното поле, упоменати от Нюланд в Киев.

" Продължаваме да поддържаме (Украйна) във всички категории, в това число нови вложения и нови оръжейни системи. Например бомба с дребен диаметър, която към този момент е изпратена на фронта, ", означи Нюланд.

Пентагонът удостовери по-рано тази седмица, че Украйна ще получи американски наземни бомби с дребен диаметър (GLSDB) в сходство с постигнатите по-рано съглашения, само че не посочи времето за предаване на тези оръжия заради опасения по отношение на секретността на такава информация.

Инфо: " Фокус ", Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР