Замесен в скандал за кражба с взлом, президентът на Южна

...
Замесен в скандал за кражба с взлом, президентът на Южна
Коментари Харесай

Президентът на Южна Африка платил на крадци, за да не кажат колко пари са намерили в негов имот

Замесен в скандал за кражба с щурм, президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса ще се яви пред комисията по честност на своята партия, заяви ръководещият Африкански народен конгрес (ANC), представен от Агенция Франс Прес.

Конгресът " приветства и похвали решението на президента да се показа непринудено пред Комисията за честност “, се споделя в изказване на партият Не се показва дата, на която президентът ще бъде разпитан.

Вече седмица рейтингът на 69-годишният Рамафоса се срутва след обвинявания, че е платил на група крадци, отмъкнали голяма сума от един от парцелите му, да мълчат. Делото против него стартира през февруари 2020 година

Твърди се, че крадците са нахлули във фермата на Рамафоса Phala Phala в североизточната част на страната, където са разкрили 4 милиона $ в брой, скрити в мебели.

Самият Рамафоса оспори сумата, само че призна, че купува и продава животни „ от време на време в брой, от време на време посредством банкови преводи “.

" Никога не съм крал пари от на никое място и в никакъв случай няма да го направя. Никога не съм крал от данъкоплатците ", добави Рамафоса.

Съмненията против Рамафоса се ускориха и от обстоятелството, че не е съобщил за кражбата нито на полицията, нито на данъчните управляващи.

Очаква се партията да номинира своя претендент за националните избори през 2024 година през идващите няколко месеца. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР