Заменянето на фактическото съпружеско съжителство с понятието интимна връзка в

...
Заменянето на фактическото съпружеско съжителство с понятието интимна връзка в
Коментари Харесай

Гешев: Интимната поправка в Закона за домашно насилие е прах в очите на обществото

Заменянето на фактическото съпружеско общуване с понятието " интимна връзка " в Закона за отбрана от домашно принуждение е прахуляк в очите на обществото.

Това мнение изрази някогашният основен прокурор Иван Гешев, съгласно когото промяната на една дефиниция с друга няма да реши казуса с домашното принуждение.

Настоящите ръководещи нямат нито потенциал, нито предпочитание да предложат изцяло решение на казуса, акцентира Гешев. По думите му е крайно време да се напише напълно нов Наказателен кодекс, тъй като актуалният е признат в далечната 1968 година и към този момент е морално стар.

" През годините той е претърпял голям брой ремонти - кърпен е за щяло и нещяло, а през днешния ден към този момент не дава отговор на потребностите на обществото ", добави някогашният основен прокурор.

Според него управниците нямат предпочитание за нов Наказателен кодекс, тъй като тогава няма и те да са в сигурност. Затова те още веднъж ни предложили следващата корекция на парче.

Иван Гешев е уверен още, че и завишените санкции за насилниците няма да сработят, защото е без значение какъв е размерът на наказването, в случай че то не се постанова.

" А даже и след измененията, нашият Наказателно-процесуален кодекс ще си остане най-формалистичния в Европейски Съюз и процесът ще продължи да се шиканира по същия метод, както и до момента ", добави той.

По думите му поправката криела и друга заплаха - " тя отваря вратата за приемането на Истанбулската спогодба по заобиколен метод, тъй като посредством понятието " интимна връзка " след това могат да бъдат регламентирани и еднополовите бракове ".

Вероятно именно това е същинското интимно желание на ръководещата сглобка, заключи Иван Гешев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР