Замърсяването на въздуха е сериозен проблем. Той не е само

...
Замърсяването на въздуха е сериозен проблем. Той не е само
Коментари Харесай

Нено Димов: Проблемът със замърсяването на въздуха не е само екологичен

Замърсяването на въздуха е сериозен проблем. Той не е единствено екологичен, само че и обществен, стопански и географски проблем, поставящ голям брой провокации във връзка с ръководството и смекчаването на въздействието на нездравословните замърсители. Проблем, пред който са изправени освен обособените страни членки, само че и Европейският съюз като цяло. Ще дам образец - в Кипър имат проблем със замърсяването на въздуха от Африка, до момента в който в Швеция това няма по какъв начин да се случи. Точно заради тази причина няма по какъв начин ограниченията за справяне с този проблем да се унифицират и това е огромно предизвикателство, само че ние ще работим доста и интензивно.

Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила на конференция след привършване на неофициалния съвет на министрите на околната среда и водите в НДК. На днешното съвещание бяха разисквани две тематики. Първата бе за качеството на атмосферния въздух - по-добри решения за по-високо качество на живот. Втората сесия е на тематика: По-добри решения за по-добро осъществяване. Димов добави, че на съвещанието са участвали и министрите на страните от Западните Балкани и означи, че за Западните Балкани качеството на въздуха не би трябвало да се разграничава от това в Европейски Съюз.

Според министър Димов е настъпил моментът за преосмисляне на методите, на методите за решение на проблемите, за прекосяване от визия и упоритости към действителни дейности и съответни резултати. Ефективните резултати за понижаване на въздействието на замърсяването на въздуха желаят дълбоки промени както в политиките, по този начин и в метода на живот и на мислене, добави той. Различни са аргументите, водещи до проблематичните равнища на замърсяване на въздуха, съществуват и разнообразни решения на този сериозен проблем, съгласно него. Моето предпочитание е да продължим да обсъждаме на високо равнище този настоящ проблем и дружно да помогнем за неговото решение. Днешната полемика беше извънредно ползотворна. Говорихме и за ограниченията, които засягат намаляването на административните тежести, свързани с екологичното законодателство. Знаете, че един от главните цели на нашето държавно управление е тъкмо административната промяна и намаляването на административната тежест, сподели още той.

Малко преди този момент министър Димов подписа Програмно съглашение за финансиране по стратегия „ Околна среда и изменение на климата “ със страните донори Исландия, Норвегия и Лихтенщай. Страната ни ще получи 30 милиона лв., като програмата е по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР